17 juli 2015

Öregrund - Utö 16/7 2015

Idag vaknade vi till mest moln men solen försökte tränga sig igenom. Det var alldeles lugnt och stilla runt oss i viken. Vi satt och åt frukost fram på deck och hörde fåglarna som kvittra, fisken som slog i vassen och flugan som surrade sunt oss. Jättehärligt! Stefan var fortfarande bekymrad över den där kabeln. Hur gick det då?


Jo, det gick bra. =)
Vi var klar att åka kl 09.40. Riktigt skönt väder och värmen från solens strålar som nådde oss trots att vi inte riktigt såg solen. Idag hade vi en tanke att vi skulle åka över till Eckerö men det var fullt så vi åkte vidare.

Strax före kl 12.00 drog ett oväder förbi oss. Det blixtrade och small samtidigt en sväng. Hua!! Det gillar jag inte. Stefan gick ut för att hänga startkablar från deck och ner i vattnet på båda sidor, som åskledare. Vet inte om det fungerar men kanske bättre än inget. Haha!

När vi kom till Älmstabron 13.50 var den ur funktion och hade varit det sen kl 11.00. Medan reparatörerna var där och fippla passade vi på att fika. 

Vi kom på att vi kunde ta en promenad till affären 700 m bort och chansade att vi hann innan bron öppnade igen. Eller vi sprang faktiskt! Haha! När vi kom ut hade himlen öppnat sig, men som tur var hade vi paraplyn med oss.
 

Det blev en väldig trafik efter att bron hade stått still. Det var flera båtar efter oss också. 

Stefan läste tidningen, löste korsord samt planerade eventuella hamnar. 

Vi åkte förbi Gräddö på kvällningen, tänkte natta kvar men det var fullt så vi passade på att tanka några liter diesel och fyllde på olja istället.

Putsning av fönster.

Stefan lära kolla motorn en sväng...utifall! ;) Men han är lugnare nu efter han har monterat en summer/givare för avgastemperaturen. När den överstiger 80 grader piper den.

Jag lagade lite mat åt kaptenen.

Den här bilden togs kl 23.10 utanför Möja. Blev lite mörkare senare.

Ovädret jagade oss så vi gick in mot Sandhamn istället för att gå ner mot Utö som vi tänkte.
Det var bara och sjösäkra allt som inte redan var det.
När vi kom fram drog vädret bort från oss så vi slapp det. Vi tog en promenad i hamnen och kikade lite. Det var full disco på stället. Fotot blev ljusare än det var på riktigt.

Stefan var pigg så vi beslutade att gå vidare men jag gick och la mig och sov två timmar sen var det Stefans tur att sova. 
Solen  gjorde mig sällskap på morgonkvisten medan jag körde. Fotot togs kl 05.03.

Han fick sova dryga timmen iallafall, för sen började det att sjöa igen så att han vaknade.

Foto taget från akterrufffönstret på badbryggan och gummibåten som hänger i devertarna .

 Kl 08.00 var vi framme på Utö, i höjd med Nynäshamn.
De har 150 st platser i hamnen och det sjöade ända in och det fanns inte en enda plats ledig. Suck!
Vi åkte till södra hamnen och där låg många på svaj så det var nog fullt men vi åkte in och kikade och det fanns EN plats. Haha! I efterhand har vi förstått att vi hade en jädrans tur. Innan vi la oss duschade vi, tog en promenad och åt frukost.

Kram Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar