29 juli 2015

Göta Kanal Norsholm - Söderköping 27/7 2015

Det var som vanligt molnigt när vi vaknade och 16 grader varmt. Suck!
När vi började att göra oss klar för avfärd visade sig solen lite grann så vi chansade att cabba ner kapellet när vi skulle gå tillbaka i kanalen.
Vi började med att suga ur skittanken. Det fanns gott om tömningsstationer på sträckan vi åkte så ingen risk att skittanken blir full. 

Manual-Stefan läste hur vi skulle göra. =)

I år blev det lag på att alla fritidsbåtar ska tömma skittanken i land, i speciella tömningsstationer där det finns en speciell sug. Vi hade inte sådan däckstömning på vår båt så Stefan har byggt om våran.
Tur han är händig min man! =)

Ser ni? Solen trycker sig i genom. Helt otroligt gudomligt. Medan vi väntar på broöppning passade Stefan på att tömma gummibåten på vatten med en liten hävertpump.

Kurvigt på kanalen.

Vi slussar ner i en av alla 14 slussar. Det går inte att hålla reda på alla. Sen är det ju ett gäng broar också.

Efter lunch blev det lite varmare. Här står jag och håller emot så att båten inte nöter mot stenkanten. När vattnet och båten sjunker, kliver jag på. Jag håller förtampen och Stefan aktertampen.


Vi passar på att läska oss solen.

Ser ni alla fyra båtar som är framför oss? Det ser ut som en vanlig väg som vi åker på. Man ser hur kanalen svänger åt höger och att vi möter flera båtar. Coolt!! 

Otroligt att vi hade sån tur med vädret! Underbart! 
Rätt var det var kom ett flygplan och åkte på en till synes vanlig väg och vände lite längre fram.

 Sen drog det upp farten och lyfte. Planet syns i luften lite till vänster. Här är det både bilar, båtar och flygplan som ser ut att gå på vanlig väg. Haha!

Det ser otroligt märkligt ut när vi är högre upp än sjön som är nedanför.

Stefan tjuvfotade mig..

Vi låg vid "skeppsdockan" de har strax före Söderköping och väntade på broöppning tillsammans med 4-5 båtar till.

Vi kom till Söderköping kl 15.00.

Vi fick plats vid bommarna precis före slussen. Perfekt! =)
Plankan som hänger på båten fick vi av Kent och Madelene Bjellert på Lindöja. Den använde vi som skydd för fendrarna mot stenmurarna när vi slussade. Den fungerade kanon.  

Hela dagen har varit underbar. Vi avslutade dagen med att göra räkbakelser med Stefans goda smörgåstårteröra. 


Nu har vi bara Söderköpings, Tegelbrukets och Mems sluss kvar att göra, men dom tar vi en annan dag.
Vi måste berömma ALL personal på Kanalbolaget som har varit så trevliga, proffsiga, sociala och serviceinriktade. Vi fick var sitt kort som gjorde att vi kom in på varje servicecenter i respektive gästhamn. Där fanns fräsch toalett, dusch och tvättmaskin. Vi behövde inte anmäla oss någonstans. Så lyxigt!

Det har varit en helt otroligt trevlig upplevelse att färdas på Göta Kanal tillsammans. Allt har gått så himla bra. Vi har varit gifta i sex veckor nu, så man kan säga att det här blev vår bröllopsresa. 
För er som inte vet så kallas Göta Kanal för "skilsmässodiket" p.g.a att många blir osams när de slussar. Gubben skriker på gumman och hon blir less... Resten kan du nog lista ut själv!
Jag kan berätta att ingen av oss tog tåget hem. Haha! 

Kram Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar