11 aug. 2012

Orn och nästan "hemma"

Då lämnar vi Öregrund för färd mot Söderhamn och Orn som är vår hemma hamn.
Växlande väder ca 22 grader.

Vi åkte förbi båtmacken och pytsade i 110 liter bensin.

Några racerbåtar åkte om oss, tror de tränade inför kommande tävlingar på eftermiddagen. Det är Roslagsloppet denna vecka.

När vi kommit ut på Grepen, i höjd med Skärplinge, gungade det rejält. Tjejerna låg i ruffen och efter ett tag kom Ida ut och var alldeles grön i ansiktet. Hon blev helt enkelt lite sjösjuk. Stackarn!  
Som tur var så hade jag förberett mig med åksjukeband som hon satte på sig. 
Hon tyckte det hjälpte och slapp kräkas. Om det var fysiskt eller psykiskt spelade ingen roll, huvudsaken att det kändes bättre för henne.

Havet blev lugnare och Ida blev piggare efter en stund. Begreppet en stund, är i själva verket några timmar! Vi kör bara i 6 knop och det motsvarar ca 10-12 km/h. 
Vi bäddade ner i salongen så att vi fick en "schächlong".  
Jag och Ida låg där och myste medan Elin och Simon fortfarande sov.


Vi åkte genom Fågelsundet, i höjd med Gårdskär. Det började återigen gunga sidledes och Ida kände av illamåendet igen. Stefan styrde skutan lite mer innomskärs en stund medan Berra och Åsa satte kurs rakt över Gävlebukten.

Efter ytterligare några timmar hade det lugnat ner sig och tog jag över ratten så att kapten Lindgren fick vila en stund. Normalt skulle han ha somnat på ca en sekund men nu kunde han inte riktigt släppa taget om ljudet från B23:an, lampor och temeraturer. Tänk om det skulle börja låta illa och Lena inte hör det! =)
Nu hade vi kommit ikapp Berra och Åsa också.

När vi strax var framme vid Orn kom Simons polare i en av deras båtar och mötte oss. Trevligt! 

Efter att ha streckkört i nästan 12 timmar kom vi till Orn kl 21.40.
Allt har gått otroligt bra och barnen (tjejerna) har varit sams...mestadels hela tiden!

Kram Lena 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar