8 aug. 2012

Barnens Ö, Raggarön, Öregrund


 Innan vi for mot Öregrund fick Elin fylla på dricksvatten i båten. Måttligt nöjd tjej! Not! Men hon gjorde det utan protest. =)

 Lite frukost för tjejerna medan vi väntade på att kaptenen checkade ut. Ida gjorde en gubbe i smöret och var nöjd! Kreativ som hon är! =)

 Precis när kaptenen kom och vi kastade loss kom regnet.

 Sen kom solen igen och det sjöade en hel del i höjd med Kapellskär.

Det kom båtar från alla håll och kanter! Stora och små. Haha!

 Vi åkte förbi Barnens Ö fast det tyckte vi såg trist ut, men är en bra vik att ligga "på svaj" i dåligt väder.

 Molnen hopade sig rejält.

 Sen öppnade sig himlen en stund och de tunga dropparna landade på ett spegelblankt vatten. Såg häftigt ut. Syns inte inte riktigt på bilden.

Lugnt var det i Väddö kanal.

Berra och Åsa fick vänta på broöppning. Vi åkte vidare mot Raggarön och de kom efter.

 Vi tänkte stanna till vid Raggarön men där var det trångt och absolut ingen var gästvänlig att ta emot oss. Dåligt! Fast vi är gäster i andra hamnar och det kommer en båt som vill ligga bredvid oss hjälper vi självklart till att göra plats åt dom! Så det är riktigt tråkigt om vi kommer och INGEN ens lyfter ett finger och försöker. Känner man sig inte välkommen på ett ställe åker man vidare om man har möjlighet, som här vid Raggarön den här gången!! Vi beslutade att gå upp till Öregrund istället.
Berra och Åsa hade nu hunnit ikapp oss igen.

Istället gjorde vi mat under färd. När barnen fått sin mat var det dags för kaptenen och "Ruffhäxan" att äta. Haha! Elin tog över ratten en stund.

Efter att vi hade streck kört i över 9 timmar var vi framme i Öregrund. Vi har turats om att köra men Stefan har såklart kört mest. =) 

Glad mor och dotter utanför hamnkontoret.

Det är Båtveckan.se och Roslagsloppet i Öregrund denna vecka.
Vi somnade till festivalmusik och blev väckt kl 08.00 av morgonpigga festivalsugna båtägare som poppade för hela hamnen. Som tur var spelade de dansmusik och inte hårdrock. Haha!
Men vi förstod att det skulle bli livat så det gjorde inget.

Kram Lena

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar