13 nov. 2017

Ostholmen - Stora Träskö/Storö 25/7 2017

Fin morgon på Ostholmen.


Ida och Stefan gick upp på berget och filmade viken. (Dålig bild.)
Hasse och Pernilla skulle åka till Stora Träskö/Storö så vi hakade på dit och jag fick umgås med Ida en dag till. Trevligt! =)

När vi åkte ut ur viken var det ett gytter av båtar som skulle in och ut i den trånga passagen.
Under tiden vi väntade tog vi ett varv i viken och Stefan hann fixa fendrar och tampar under tiden. Precis när han tog filmkameran för att filma gyttret sa det... Tjong! Båten gled upp på berghällen, stannade till, började luta, för att sen hasa ner och komma på rätt köl igen. 
Vi hade gått på! 
Det gick inte fort så ingen skada skedd men inte kul för mitt självförtroende, då det var jag som stod vid ratten.  :/
Nu hör det till saken att vi införskaffade oss ny plotter inför denna säsong med framåtseende ekolod just för att undvika sådana incidenter. Men man ska lära sig att använda verktygen
också. Haha! Jag skyller på det. Förhoppningsvis lär vi oss av misstaget. =)
Det var som Stefan sa (som är nybliven sjöräddare) att är det rörigt, då är det inte fel med fyra ögon. En som rattar och en som har koll på navigeringen. Klokt tänkt!


Vid 14-tiden efter 1.45 timmes körning kom vi till Träskö/Storö och tog en promenad på ön. De hade får som gick lösa utan stängsel på ön. Mysigt.



Ida och pappa Hasse tog en sväng till affären, de handlade lite åt oss också. Perfekt! :)

Solen har varit med oss hela dagen.

Vi gick bort på klipporna på andra sidan och såg solnedgången. Det blåste en del.

Ida i solnedgång.

På kvällen hörde vi ett väldans liv utanför båtarna. Det var fåren som tog sig en kvällsrunda på stigen utmed vattnet. Ida och jag filmade och knäppte kort.

Medan jag kikade på tv och bloggade hade Hasse och Stefan skepparmöte på kvällen. De tipsade varandra om olika ställen att besöka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar